Startuppodden #1 – Björn Jeffery, grundare Toca Boca

sp-logo1400x1400_roundedHur får man sin digitala business att växa och börja tjäna pengar? Finns det några bra knep? Handlar det bara om bra idéer, eller är det så att genomförandet, modet att prova olika vägar och vara uthållig är ännu viktigare? Vad kan vi lära oss av de som har lyckats?

Nu startar Startuppodden med en serie intervjuer med svenska entreprenörer inom det digitala området.

bjornjefferyFörst ut är strategen, serieentreprenören och mediemannen Björn Jeffery. Björn grundade sitt första stora bolag redan 2006. Sedan tre år driver han spelstudion Toca Boca, som han grundat inom Bonnier. Toca Boca gör barnspel, eller rättare sagt digitala leksaker för iPads och iPhones. Redan sitt andra verksamhetsår omsatte bolaget 35 miljoner kronor och gav 8 miljoner i vinst.

Möt Björn i en öppenhjärtig intervju där han berätta om hur mycket planeringsarbete som låg bakom Toca Boca, hur nära det var att Toca Boca totalt misslyckades, och vad han gjorde då som fick allt att vända. Björn berätta också varför han avskyr begreppet lean startup och ”minimum viable product” och hur det är att ha en 30-miljarderskoncern som Bonnier som ägare.

Uppdaterat: Podden finns än så länge bara här på startuppodden.se, men kommer till Itunes inom kort.


Det här inlägget postades i spel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Startuppodden #1 – Björn Jeffery, grundare Toca Boca

 1. Pingback: Hackernytt | Om startups och allt som hör till. På svenska. | Startuppodden intervjuar Björn Jeffery, grundare Toca Boca, ny podcast med svenska nätentreprenörer

 2. Hampus Jakobsson skriver:

  Härligt att Sverige får en startup-podd i intervjuformat! Jag blir SUPERGLAD!

  Tre saker jag tycker är viktigt:
  1. Jag tycker det är symptomatiskt att ”Jeffrey försökte hålla sig utanför rampljuset” = han bodde och verkade inte innanför tullarna. Snälla se till att ha vart femte bolag/entreprenör från Stockholm och de övriga utanför. Inkludera Burt (Göteborg), Planeto (Malmö), Mionix (Växsjö), etc, etc.

  2. Våga driva diskussionen och frågor som kanske entreprenören inte vill svara på. Många (500Startups ex) failar på att låta entreprenören antingen berätta sin saga (som är härlig, men kanske inte så lärorik alltid) eller göra reklam. Fråga hur de tjänar pengar (om de inte gör det), vad som driver dem på riktigt, var de misslyckats och vad de lärt sig, hur de driver trafik, etc.

  3. Genus. Say no more.

  Ta inte detta som kritik – detta första avsnitt var trevligt och personligt – jag är jätteförväntansfull på fortsättning!

  • admin skriver:

   Tack för feedback! Håller helt med om både 1 och 3, kan bli svårt att få ihop det med Malmö och Göteborg bara, det här är en fritidsgrej än så länge. Och när det gäller kvinnor, tar jag gärna emot tips. Så här i början vill jag fokusera på entreprenörer som faktiskt har lyckats skapa något lönsamt.
   När det gäller 2:an undrar jag in du tycker jag var för slapp mot Björn i frågorna? Borde jag drivit något hårdare? Jag frågar för att jag uppriktigt vill veta hur det jag gör uppfattas.

 3. Henrik Berglund skriver:

  Bra initiativ.
  Jättebra intervju.
  Fortsätt!

 4. Martin Sandberg skriver:

  Bra initiativ – ser fram emot fler intervjuer!

 5. Jens Rantil skriver:

  För andra lyssnare kan jag också rekommendera http://venturecup.se/ideutveckling/venture-cup-podcast/ som är toppen om man är intresserad av företagande och entreprenörskap!

 6. Blev just tipsad om den här podden av Fredrik Wass. Älskar öppenheten och ärligheten från Björn Jeffery, och glad över att ni också vågar prata om att det nästan inte alls gick. Det är så ofta i sådana här sammanhang det fokuserar på framgångarna, när det egentligen är motgångarna som är det mest intressanta. Det är ju oftast då de modigaste besluten fattas och de största lärdomarna görs. Ser fram emot kommande avsnitt!

 7. Jonas skriver:

  Bra första avsnitt ser fram emot att lyssna på flera!

 8. Pingback: Startuppodden #1 – Björn Jeffery, grundare Toca Boca | Crwdr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *