Startuppodden #3 – Louise Eriksson, Adprofit, Vint

Louise Eriksson, grundare av Adprofit och Vint

Louise Eriksson, grundare av Adprofit och Vint

I avsnitt 3 av Startuppoden möter vi Louise Eriksson, 27-årig entreprenör som trots sin ringa ålder redan är inne på sitt tredje bolag. Hon är mest känd för att ha grundat och byggt upp internetannonsbolaget Adprofit. Sedan i våras har hon klivit av som vd som driver nu ett nytt startup tillsammans med tre andra medgrundare: Vint.

Vints vision är att vara en marknadsplats för personlig träning, givetvis paketerat i en app. Första versionen av appen släpptes för några veckor sedan, men en bättre version är på gång. Inom kort stundar en stor lansering i USA, avslöjar Louise i podden. Hon berättar också att bolaget just nu håller på att ta in investerare för att rampa upp expansionen.

Hitta personlig träning i Vintappen

Hitta personlig träning i Vintappen

I intervjun delar Louise med sig av sina lärdomar från att ha byggt upp Adprofit från noll till 30 miljoner kronor. Några av dem:

  • Struktur och process är viktigt. ”Jag behövde den här resan för att förstå varför det är viktigt. Nu har jag hittat mitt sätt att göra det, att jag måste delegera ut tidigt.”
  • Det blåser på toppen. ”Förut tyckte jag det bara var skitsnack, men visst är det är nog lite tyngre att vara front row. Det är bra att ha med dedicerade cofounders, både för att fira framgång och hantera motgångar.”
  • Inte springa för snabbt, utan hinna kommunicera ut till andra. ”Jag har en förmåga att springa väldigt snabbt. Jag har insett att andra människor fungerar inte som jag, de löser inte problem som jag.”
  • Inte ta allt personligt. ”När jag var 23 och den första personen sa upp sig blev jag helt knäckt.”

Diskutera gärna programmet på Twitter, tagga oss på @startuppodden eller @Louise_eriksson. Prenumerera eller lyssna i iTunes här.

Numera finns vi även på Soundcloud:
 


Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Startuppodden #3 – Louise Eriksson, Adprofit, Vint

  1. Pingback: Hackernytt | Om startups och allt som hör till. På svenska. | Startuppodden #3 – Louise Eriksson, Adprofit, Vint

  2. Dane skriver:

    Mycket intressant!

  3. Pingback: Startuppodden Vint | Monikas träning

  4. Pingback: Startuppodden #3 – Louise Eriksson, Adprofit, Vint | Crwdr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *