#6 – Camilla Ljunggren, Pluring, Business Challenge, A Startup Store

camilla ljunggren liCamilla Ljunggren startade sitt första bolag när hon gick i skolan, som en del av gymnasieprogrammet Ung Företagsamhet. Idag driver hon tre bolag, där hon kanske mest är känd för det första, Pluring, som är en handdukshängare i plast där man kan knöka in handduken så den fastnar, man behöver ingen krok på handduken. En klassisk svensk uppfinning, som Camilla designat, utvecklat, och fått i produktion, i egen fabrik i Sverige.

Camilla driver också Business Challenge, ett bolag som coachar och utvecklar andra företag, och andra entreprenörer. Som en del av det startade hon också A Startup Store i våras, en butik på Sergels Torg i i Stockholm som säljer produkter och tjänster som entreprenörer tagit fram.

Vårt samtal kom att handla mycket om drivkrafter i entreprenörsskap, hur man orkar vara långsiktig, Camilla startade Pluring när hon var 16 år, det var 14 år sedan. Inte ens hennes egna föräldrar trodde på henne, hon borde skaffa sig en riktig utbildning i stället för att starta bolag, tyckte de.

”Det bara sporrade mig”, säger Camilla Ljunggren.

Samtidigt finns det en enorm glädje i att sälja sina egna produkter.

”Den direkta feedbacken från kunder, det är det som är roligt med entreprenörsskap. Det och att och att vara chef, och leda andra.”

Camillas bästa tips till entreprenörer:

  • Utnyttja det faktum att du är ung. Som ung person kan du ringa direkt till de uppbokade förebilderna du vill ha hjälp av, och spela på att du inte vet bättre.
  • Ta med någon mer senior, om det känns viktigt, om du ska träffa en investerare eller kund. Var inte rädd att fråga om hjälp. Många hjälper gärna till.
  • Välj något att jobba med som du tycker är roligt, du kommer lägga många timmar på det.

Några av bolagen som nämner i programmet:


Det här inlägget postades i Entreprenörsskap och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till #6 – Camilla Ljunggren, Pluring, Business Challenge, A Startup Store

  1. Pingback: #6 – Camilla Ljunggren, Pluring, Business Challenge, A Startup Store | Crwdr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *