#7 – Jeanette Holm, grundare Nanny Nu

Jeanette Holm, grundare av Nanny Nu

Jeanette Holm, grundare av Nanny Nu

I avsnitt 7 möter vi ännu en framgångsrik kvinna. Jeanette Holm drog igång sin barnvaktsförmedling på nätet Nanny Nu 2007 i samband med att RUT-avdraget infördes. Efterfrågan på barnvaktstjänster visade sig vara enorm, och det största problemet för hennes bolag idag är tillgången till bra barnvakter i rätt områden.

”Det bara exploderade”, beskriver hon det som hände när hon skickade ut den första  informationen den där hösten för 6 år sedan.

Idag har hon 800 anställda barnvakter och har ägnat de senaste åren åt att bygga strukturer och processer för att på så vis bygga ut sig ur bolaget. Och sedan några veckor är hon inte längre vd utan har lämnat över den dagliga driften helt åt en kollega. En viktig faktor när man bygger bolag är att sätta den interna företagskulturen, viktigt för att allt inte ska vara beroende på en själv som grundare, eller andra nyckelpersoner. Jeanette bjuder på några bra tips där, bland annat att ha med grundvärderingar som kriterium vid rekryteringen.

”Det är lätt att lära folk saker, men att ändra deras grundvärderingar, det är svårt. Gillar man till exempel inte förändringar ska man inte jobba för Nanny Nu. Det är inte frågan om rätt eller fel, utan mer om man passar hos just oss.”

Jeanette samlar mycket kunskap genom att läsa böcker, och ni får några av hennes boktips nedan. Men hon träffar också mycket folk och har flera mentorer.

Just nu är hon föräldraledig, men i vår kommer hon tillbaka och kommer då starta ett nytt bolag, som hon berättar lite om i podden.

Jeanette Holms bästa tips till entreprenörer:

  • Börja med något enkelt. Tänk inte så mycket, bara kör. Skanna marknaden lite snabbt, men inte mer än så.
  • Skaffa mycket mentorer, kanske 5-10 stycken. Gå på event och träffa folk, smickra personer vill lära dig av, och var inte rädd att ta kontakt. Men föreslår tydliga upplägg så att det inte känns för betungande för en mentor, till exempel ett möte en gång i månaden, i en timme i 6 månader.
  • Fokusera på sälj. Ett måste.
  • Gör en budget. ”Jag brukar tänka: Var vill jag vara om ett år, eller vad vill jag tjäna första året? Sedan bryter man ned det, i vad det innebär att man måste sälja per dag.”

Jeanette Holms boktips:

Trendsajterna som Jeanette nämner i intervjun:


Tack till Beppo Ljudproduktion för lån av studio och Måns Ortner för teknik och redigering.


Det här inlägget postades i Tjänstebolag och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till #7 – Jeanette Holm, grundare Nanny Nu

  1. Pingback: Vår grundare Jeanette Holm på Startuppodden | Nanny.nu

  2. Pingback: #7 – Jeanette Holm, grundare Nanny Nu | Crwdr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *