#8 – Bonnie Roupé, grundare Bonzun

Bonnie Roupé, grundare Bonzun

Bonnie Roupé, grundare Bonzun

Hon har startat en golftidning för kvinnor, byggt medicinteknikbolag i Sydamerika, jobbat internationellt för Ericsson, seglat över Nordatlanten i full storm och fått kinesiska myndigheter att välja hennes bolag som officiell informationskälla till 100 miljoner kinesiska småbarnföräldrar och gravida. Bonnie Roupés meritlista är lång som en fasstext.

Sedan något år tillbaka bor hon på Shanghai där hon bygger upp Bonzun, ett kinesiskt Vårdguiden för gravida och föräldrar. Men i julas var hon hemma i Sverige och hade tid över att komma till Startuppodden för en intervju (även om hon vad tvungen att springa iväg och hämta på dagis).

Det fascinerande med Bonnie Roupé i mina ögon är hennes passion och hennes oräddhet. Hon kunde ingen kinesiska när hon drog igång Bonzun för fem år sedan, hon hade inte ens varit Kina. Och hon skaffade inte en kinesisk partner, såsom många rekommenderade henne att göra.

”Det är ju det som är roligt, att göra det själv.”

Hennes karriär, mellan bolagsbyggandena, har kanske inte varit spikrak, men hennes passion för det hon gör, den lyser igenom direkt. Hon talar om idéer som vägrar försvinna, som bara måste förverkligas. Om entreprenörsskapet som en sjukdomsinsikt. Det ligger något djupt fascinerande i detta behov av att skapa nya saker. Något djupt mänskligt.

Bonnie Roupés bästa tips för entreprenörer:

  1. Gör det
  2. Ta hand om dig.

Dessutom: Det är en massa hårt jobb.

”Det finns ett uttryck, ’sovande bonde ger sovande dräng’. Om man vill något så måste man jobba väldigt hårt.”

Tack till Beppo Ljudproduktion, Måns Ortner och Mats  Ingemansson för inspelning och klippning.

Startuppodden söker sponsorer. Ta chansen att nå ut till 2500 initierade entreprenörer och internetproffs i Sverige. Kontakta oss


Det här inlägget postades i spel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till #8 – Bonnie Roupé, grundare Bonzun

  1. Pingback: #8 – Bonnie Roupé, grundare Bonzun | Crwdr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *