#35 – Annika Manns, grundare och COO, Mondido – SUP46-special

Annika-Manns, grundare Mondido

Annika Manns, grundare Mondido

Än en gång har vi åkt ut till startuphubben SUP46 på Regeringsgatan i Stockholm och träffat en intressant entreprenör som bygger sitt bolag just nu. En unik chans till inblick i Det Svenska Entreprenörskapet 2015.

Tack till NasdaqSatsningen sponsras av Nasdaq. Stöd podden genom att följa Nasdaq på Facebook, kolla in deras webbplats, och gå gärna på deras event. Tack Nasdaq!

Annika Manns har jobbat med digitala medier länge. Hon drev den svenska delen av den populära ungdomscommunityn Habbo Hotell i mitten av 00-talet, där folk inredde virtuella rum och sålde designade virtuella varor till varandra. Efter en sväng på TV4 startade hon That´s Today, och gjorde allt fel. ”Jag lärde mig allt första gången”, säger hon i intervjun.

Nu är hon tillbaka med sin nya startup Mondido, som är en betallösning som ska vara lite smartare, lite bättre på analys än de befintliga på marknaden. Bolaget grundandes av henne, Robert Pohl och Robert Falkén.  Idag har de vuxit till sju personer och tagit in en första runda pengar från Bonnieranknutna NFT Ventures.

Annikas tips till unga entreprenörer:

  • Sök till en accelerator. ”Man får tips utifrån tidigt. och man får ett nätverk.”
  • Gå ut till kunder så fort som möjligt.
  • Nätverka! ”Vi har träffat de bästa kunderna på olika nätverksevent, ditt vi gått, inte för att sälja utan för att umgås.”

I Nasdaq Talks: Marie Parck och Håkan Sjögren från Nasdaq ger börsens och investerarnas syn på startups. I veckans avsnitt pratar de säkerhetsbolag.

Tack till Erland Karling och Beppo Ljudproduktion.


Det här inlägget postades i E-handel och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till #35 – Annika Manns, grundare och COO, Mondido – SUP46-special

  1. My skriver:

    Kul pod! Intressant och bra tänk att snygga till betalningsdelen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *