36 – Rosie Linder, grundare Peppy Pals – SUP46-special

Rosie Linder, grundare av Peppy Pals

Rosie Linder, grundare av Peppy Pals

Vi fortsätter våra besök på startuphubben SUP46 på Regeringsgatan i Stockholm och träffar intressanta entreprenörer som sitter där och bygger sina bolag just nu. En podd-bild av Det Svenska Entreprenörskapet anno 2015.

Tack till NasdaqSatsningen sponsras av Nasdaq. Stöd podden genom att följa Nasdaq på Facebook, kolla in deras webbplats, och gå gärna på deras event. Tack Nasdaq!

Rosie Linder liknar ingen annan jag intervjuat här på podden. Hon hade ett tryggt och bra jobb i byggbranschen, gjorde karriär som controller, men mitt i livet – hon är idag 47 – kände hon att livet borde vara något mer.

”Jag kom till en nivå i min karriär, jobbade på stora företag, tjänade bra, men kände mig aldrig tillfredsställd.”

Samtidigt hade Rosie småbarn hemma, och hon såg deras fascination för datorspel. Kraften i det. Först tyckte hon spelen var könsstereotypa och ville göra bättre spel. Sen tog Rosies intresse för psykologi och emotionell intelligens över, och EQ blev temat för spelen.

”Man kan inte lära barn EQ genom att prata med dem, Man måste göra det på ett lekfullt sätt. Våra spel är ett verktyg för att skapa samtal och dialog med vuxna.”

Hon nätverkade, träffade sin affärspartner Jesper Engström, den första spelutvecklar som delade hennes vision om EQ-fokuserade spel för barn. Tillsammans tog de fram en demo, och med den vann de till slut Reach For Change, och fick finansiering och stöd via den inkubatorn.

”Man får inte begränsa sig själv och tänka att man inte är expert inom det här. Det finns andra som är det, brinner du tillräckligt mycket så kan du ha andra som är det. För att tänka utanför boxen är det bra att vara utanför boxen, tror jag. Det kan vara bra att inte kunna allt 100 procent.”

Peppy Pals har till och med en 70-årig psykolog anställd för att säkra EQ-innehållet i spelen.

”Bodil Wennberg är bland de viktigast vi har i vårt team idag. När vi träffade henne sa hon bara ”det här är meningen med mitt liv att ni kommer och tar över mitt arbete.”

Spelet blev snabbt en framgång, bland annat genom att man lyckades blir Amazons Free App of the Day. Nu har nyligen en version 2 av spelet kommit, Peppy Pals Beach. Marknaden är internationell, och just nu söker Rosie Linder finansiering för att satsa på pr och marknadsföring internationellt.

Rosies tips till dig mitt i livet som funderar på att starta eget:

  • Du behöver inte säga upp dig för dra igång. Du kan alltid skriva en affärsplan och börja söka till olika tävlingar, som Venture Cup.
  • Kontakta folk, det finns otroligt mycket hjälp att få. Var inte rädd och ring runt till de som finns i Sverige.
    ”Många drar sig säkert för det, och tänker att deras idé säkert inte är lika bra som andras.”

I Nasdaq Talks: Marie Parck och Håkan Sjögren från Nasdaq ger tips och råd kring hur börsen tänker på startups. I veckans avsnitt pratar de spelappar och appar för barn.

Tack till Beppo Ljudproduktion, Erland Karling och Veckans Affärer.


Det här inlägget postades i spel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *