37 – Martin Tall, grundare Selfiejobs, SUP46-special del 8

Martin Tall i Startuppoddens provisoriska studio på SUP46

Martin Tall i Startuppoddens provisoriska studio på SUP46

Startuppodden fortsätter rapportera från startuphubben SUP46 på Regeringsgatan i Stockholm. Vi har åkt dit och träffar intressanta entreprenörer som sitter där och bygger sina bolag just nu. En podd-bild av Det Svenska Entreprenörskapet anno 2015.

Tack till NasdaqSerien sponsras av Nasdaq. Stöd podden genom att följa Nasdaq på Facebook, kolla in deras webbplats, och gå gärna på deras event. Tack Nasdaq!

Martin Tall kallar sig för återfallsentreprenör. Och det är han verkligen. Han drev några bolag inom telekom och rekrytering under det tidiga 00-talet, har sedan konsultat, innan han 2014 återvände till entreprenörsvärlden, då som senior.

Hans koncept är knyta till sig unga förmågor, och tillsammans med dem förverkliga sin vision om ”Europas bästa jobbsökarapp för ungdomar”.

”Jag såg de nya dejtingapparna som Tinder och Badoo och tänkte att med inspiration av dem kan skapa en privat arbetsförmedling i varje arbetssökandes ficka.”

Det hela resulterade i appen Selfiejobs, som bara under det året som gått hunnit byta skepnad några gånger. Det har varit jobbmatchning a la Tinder, det har varit video-CV:n som de sökande spelar in i stället för att skriva långa CV:n. Syftet är hela tiden att göra det enklare att söka jobb, man ska helst slippa skriva in långa CV:n. Målgruppen är unga, och mindre kvalificerade jobb.

”Att få upp en ansökan ska vara superlätt. Sedan prövas man på vägen. Det är precis som i ett mötesrum, man är många i början, sedan märker man på första oneliners om man vill gå vidare.”

Målet är att gå ut i Europa, men för det behöver man hitta en investerare.

Innan Selfiejobs drev Martin bland annat bolagen Sense, en virtuell mobiloperatör, och Spinbox. Lärdomen där var att man måste vara diplomatisk.
”Det spelar ingen roll om du har rätt om du inte är diplomatisk. Ju äldre dem du jobbar med är desto mer måste du spela på deras villkor.”
Bland annat hade han, då 30 år, sina tidigare chefer i bolag som han skulle styra över, och det fungerade inte alls.

Martin Talls råd till unga entreprenörer

  • Börja i det lilla. ”Se inte en liten business som inte är precis det som du drömmer om som slutpunkten. Börjar man med en liten business lär man saker man kan ha nytta av sedan.”
  • Kör igång nu. ”Stockholm är enormt bra stad och den tid vi har nu är bra, så kör igång. För mig var finanskrisen, att överleva den, det var en stor grej.”

I Nasdaq Talks med Marie Parck och Håkan Sjögren från Nasdaq: Så ser börsen och investerarna på förhoppningsbolag.

Tack till Beppo Ljudproduktion och den evigt ihärdige Erland Karling för inspelning, mix och allmänna hejarop.


Det här inlägget postades i SUP46 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *