41 – Theresé Gedda, grundare 30min MBA

upwork_logo

Startuppodden sponsras av Upwork. 

Upwork gör det snabbare och enklare för människor och företag att hitta och samarbeta med frilansare från hela världen, oberoende av tid och plats.
Som lyssnare av podden får du 50 dollar rabatt på ditt första köp.
Gå in på www.upwork.com/coupon, ange koden NORDICS2015.

ThereseGedda

Therése Gedda är inte bara en ambitiös entreprenör, och har också forskat på entreprenörskap, och är kanske startupstockholms grymmaste nätverkare (som bland annat gjorde att hon fick träffa Richard Branson när han var på besök i Stockholm häromåret)

Hon grundade sitt första bolag när hon var 17, och har arbetar som rådgivare, konsult och mentor sedan dess. Sedan några år driver hon 30 Min MBA, en startup som kondenserar ned aktuell managementlitteratur i ljud och text för mobil konsumtion.

”Vi har 30 minuter om dagen för personlig utveckling. Vi vill skapa en tjänst så man gör det bästa av den tiden.”

Therése och 30Min MBA har genomgått Stings inkubator Fast Forward, och sitter just nu, denna sommar och testar de första iterationerna av tjänsten med konsulter från namnkunniga Boston Consulting Group. Men i höst räknar hon med att kunna släppa en första publik version.

I sin forskning om entreprenörsskap konstaterade hon att entreprenörer har bättre kontroll över sitt liv och är mer nöjda med sig själva. Hon har studerat entreprenörer och vad som skiljer dem från andra personer, som mellanchefer i sin forskning på Handelshögskolan. Några av de hon intervjuade var Staffan Helgesson, Hjalmar Winbladh och Tina Seelig, som driver Stanfords entreprenörshubb.
”Det man såg kring gruppen som hade koppling till entreprenörskap var att de jobbade med mål, väldigt olika sätt. Mål de förhöll sig till, även om de ändrades hela tiden så hade de mål att jobba mot.
Den andra gruppen, det var inte nöjda, det saknades något i deras liv. De hade inte mål. Det var som de klassiska nyårsölftena, man sa något på nyårsnatten och sedan glömde man bort det. I sina ögon hade de inte kommit till sin rätt ännu.”

Therése bästa tips för att nätverka:

  • Ha en story, en tydlig pitch.
  • Var inkluderande, var öppen i ditt kroppsspråk, introducera gäster för varandra. ”Bygg vänskap, blir det affärer så blir det det.”

Therése råd till entreprenörer:

  • Se entreprenörskapet som en livsstil, välj din affärsidé noga, hoppa in på första bästa. ”Du ska leva med din idé i flera år, och du måste ha samma passion när du pitchar den 110e gången.”
  • Jobba med problemlösning, var positiv.
  • Designa din företagskultur.
  • Jobba mot tydliga mål och låt målen styra din tid.

Tack till vår sponsor Upwork. Gå in på www.upwork.com/coupon, ange koden NORDICS2015 så får du 50 dollar rabatt på ditt första köp.

Tack till Beppo Ljudproduktion för inspelning och klippning.


Det här inlägget postades i B2B och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *