Om

sp-logo1400x1400_roundedStartuppodden är Sveriges ledande podcast om entreprenörskap inom de digitala och tekniska områdena. Podden grundades hösten 2013 av Mikael Zackrisson, journalist med tjugo års erfarenhet av att bevaka teknik, internet och startups. Han har bland annat varit chefredaktör för Internetworld, webbchef på Veckans Affärer, jobbat med digitala medier på Sveriges Radio och grundat tidningen Nya Affärer.

I Startuppodden intervjuas framstående entreprenörer i långa, personliga intervjuer. Alla får berätta sin historia, för att vi ska få lära oss av deras erfarenheter, framgångar och även motgångar. Syftet är att ge en mer nyanserad, och därmed även mer verklighetsnära, bild av hur det är att skapa och bygga upp moderna startups, med allt var det innebär av hårt arbete, envishet, vilja att lära och lära om. Bästa sättet att lära sig om något är att lyssna direkt på de som gjort resan själva.

Varje avsnitt har mellan 8000 och 20000 lyssningar. Målgruppen är entreprenörer, verksamma inom digitala bolag och alla som är intresserad av digital utveckling, såsom riskkapitalister, finansiärer och verksamma inom inkubatorer och acceleratorer.

Är du intresserad av att nå ut till Startuppoddens målgrupp eller att sponsra podden – kontakta Mikael Zackrisson.

Startuppodden görs i samarbete med Beppo Ljudproduktion.

Loggan är skapad av Louise Fasth.

Tack till Peter Sandberg, Per Juhlin, Erland Karling, Per FT Nilsson.

Kontakta oss per mejl.

Några citat från Twitter om Startuppodden:

 

En kommentar till Om

 1. Mats Horn skriver:

  Hej,

  Start-up podden drar in den ena efter den andra av intressanta personer. Jag är entreprenör med en amerikansk bakgrund i Sverige. Om ni vill höra om min berättelse med Tinitell ställer jag gärna upp – det skulle vara en ära att få vara ett avsnitt i ert program.

  Mitt projekt står bäst beskriven på http://www.tinitell.com eller på vår Kickstarter sida. Förhoppningsvis kan vi ändra det genom att skapa en ny beskrivning!

  hälsningar,
  Mats Horn
  070 2756361

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *