Press

Aktuell pressinfo om Startuppodden.

Nasdaq i samarbete med Startuppodden

Pressmeddelande 21 november 2014

Nasdaq, världens största börsoperatör, går in som sponsor till entreprenörspodcasten Startuppodden.

Startuppodden är intervjupodd där svenska entreprenörer inom det tekniska och digitala området delar med sig av sina lärdomar och historier. Sedan starten förra året har grundare och ledande personer på bolag som Klarna, Spotify, Lendo, Adprofit, Toca Boca och Mutewatch gästat podden.

Intervjuare är Mikael Zackrisson, journalist med förflutet på Veckans Affärer, Internetworld och Sveriges Radio.

”Vi gillar svenska startups, och Startuppodden är ett utmärkt sätt för oss att nå ut till dem. Många entreprenörer är inte medvetna om vad börsen kan göra för dem, både i fråga om kapitalanskaffning och ägarspridning, men även när det gäller varumärkesbyggande”, säger Anna Erman, marknadsdirektör för Nasdaq Europe.

Som en del av sponsorskapet kommer Nasdaq Stockholms noteringsansvariga att dela med sig av goda råd kring vad startup-bolag som har siktet inställt på en börsnotering bör tänka på

Startuppodden grundades av Mikael Zackrisson hösten 2013 och har sedan starten haft över 100 000 lyssningar. Målgruppen är entreprenörer, personer som arbetar med digital utveckling och andra som verkar i dessa bolags närhet.

”Jag tyckte det saknades en skildring av hur det egentligen är att bygga framgångsrika techbolag. Den traditionella journalistiken är så inriktad på att antingen hylla eller såga olika individer, jag tror det finns mycket mer att berätta och det får mina intervjupersoner göra i Startuppodden”, säger Mikael Zackrisson.

Första avsnittet som Nasdaq sponsrar är en intervju med Carl Waldekranz, grundare av e-handelsbolaget Tictail. Sponsorskapet omfattar initialt fem avsnitt.

Läs mer på Startuppodden.se

För ytterligare info

Mikael Zackrisson, grundare Startuppodden, 070-4447694, mikael.zackrisson@gmail.com

Anna Erman, Senior Marketing Director Europe, Nasdaq, 073-4496782, anna.erman@nasdaq.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *